Formål
Formålet med studiet er at undersøge, om det ved hjælp af interventionsprogrammet "MyTime" er muligt at forbedre, hvordan børnehavebørn (nogle med og flest uden specialpædagogiske behov) forstår og håndterer tid. Programmet skal gøre det lettere for børnene at udføre daglige aktiviteter, og studiet ser både på, hvordan pædagoger og børnene selv oplever programmet.
Resultat
Resultaterne af studiet viste, at interventionsprogrammet fungerede godt i børnehavemiljøet. Fundene indikerede en stigning i både børnenes tidsforståelse (TPA) og deres evne til at udføre dagligdags aktiviteter. Af de 20 børn, der gennemførte evalueringerne før og efter interventionen, viste 13 en forbedring i TPA efter de otte ugers intervention. Dette gjaldt både børn med særlige behov og typisk udviklede børn. Børnenes evne til at håndtere tid blev også forbedret, hvilket blev bekræftet af både forældrenes og pædagogernes vurderinger. Pædagogerne rapporterede, at programmet var let at implementere, og de bemærkede, at børnene blev mere selvstændige i forhold til tidsorientering og udførelsen af daglige aktiviteter.
Design
Studiet benyttede interventionsprogrammet "MyTime". Deltagerne var 20 børn, hvoraf 16 havde en typisk udvikling, og 4 havde specialpædagogiske behov. Børnene var mellem 5 og 6 år. Programmet bestod af daglige øvelser over en periode på otte uger, hvor børnene blev introduceret til forskellige aktiviteter for at lære og forstå tidens varighed. Dette blev gjort ved hjælp af simple hjælpemidler som et tavleur og et tidsskema. Derudover dokumenterede børnene deres tidsforbrug i egne notesbøger.
Referencer
Wallin Ahlström, S., Janeslätt, G., & Almqvist, L. (2022). Feasibility of an intervention to facilitate time and everyday functioning in preschoolers. Scandinavian Journal of Occupational Therapy, 29(4), 337–352.
Online year: 2021
Issue year: 2022
Review year: 2022
Opdragsgiver
Funktionsrätt Dalarna, Sverige