Formål
Formålet med artiklen er at analysere processen med planlægning og etablering af to tværfaglige innovationsprojekter i daginstitutioner samt at drøfte udformningen af projekterne i lyset af lokal forankring, engagement og kompetenceudvikling. Forskningsspørgsmålene er: 1) Hvilke behov vægter daginstitutionerne, og hvordan inddrages deres samarbejdspartnere i planlægningen og opstarten af innovationsprojekterne? 2) Hvordan afspejler udformningen af innovationsprojekterne betydningen af lokal forankring, engagement og strategier for udvikling af kompetence?
Resultat
Resultaterne viser, at organisation, struktur og ressourcer vægtes i udviklingen af et forskningsdesign. Artiklen fremhæver særligt tre aspekter, der skal overvejes for at opnå de ønskede resultater: betydningen af autonomi og lokale tilpasninger, vigtigheden af relationsopbygning og deltagelse samt behovet for kompetencestøtte.
Design
Studiet bygger på data fra en indledende kortlægning, arbejdsnotater, mødereferater og transskriptioner af interviews med ledelsesgruppen i daginstitutionen, lederen og en rådgiver fra PPR-tjenesten samt lederen for specialpædagogisk støtte. Analysen er baseret på tematisk analyse og kan beskrives som en datadrevet induktiv undersøgelse.
Referencer
Ohna, S. E. & Hillesøy, S. (2022). Å legge til rette for kompetanseutvikling i faglige fellesskap – et samarbeid mellom barnehage og PP-tjenesten. Nordisk barnehageforskning, 19(3), 1–18.
Opdragsgiver
Norges forskningsråd, Norge