Post-structurally and didaktically informed teaching arrangements in preschool – exemplified by “rhythmatechs” as multivocal teaching

Back to front page
Forfatter
Holmberg, Y. C., & Vallberg-Roth, A.-C.
År
2022

Formål

Studiet undersøger, hvordan et post-strukturelt og didaktisk rammeværk kan anvendes til at udvikle læringsforløb i svenske daginstitutioner, med særligt fokus på, hvordan tværfagligt læringsindhold kan implementeres. Forskningsspørgsmålet, som studiet stiller, er, hvordan spørgsmålene "hvad", "hvordan" og "hvorfor" kan karakteriseres i et sådant læringsforløb, der anvender tværfagligt indhold. Et vigtigt tema i studiet er "rhythmatechs" – en kombination af rytmik, matematik og teknologi. Studiet undersøger, hvordan dette koncept bliver brugt i praksis i daginstitutionerne, hvordan det implementeres i læringen, og hvordan det evalueres af pædagoger og pædagogiske ledere. Målet er at udforske, hvordan sådanne tværfaglige metoder kan bidrage til at fremme børns læring på tværs af forskellige fagområder.

Resultat

Resultaterne viser, at "rhythmatechs" bidrager til at integrere rytmik, matematik og teknologi på en måde, der giver børnene en bredere læringsoplevelse. Læringen var præget af ikke-lineære processer, hvor læringsmålene udviklede sig undervejs. Læringsforløbet gjorde det muligt for pædagogerne at skabe dynamiske og fleksible læringsmiljøer.

Design

Metodisk er studiet baseret på en kvalitativ tilgang med aktionsforskning som hovedmetode. Forskerne samarbejdede med pædagoger i 44 daginstitutioner i Sverige for at udvikle og teste læringsforløbet. Dataindsamlingen omfattede skriftlige dokumenter, videooptagelser og fotografier. Abduktiv analyse blev anvendt til at fortolke dataene.

Referencer

Holmberg, Y. C., & Vallberg-Roth, A.-C. (2022). Post-structurally and didaktically informed teaching arrangements in preschool – exemplified by “rhythmatechs” as multivocal teaching. Educare, (2), 212–248.